Plant Design Management System

AVEVA PDMS

نرم افزار PDMS مخفف عبارت Plant Design Management System می باشد و محصول شرکت AVEVA می باشد. در اصل PDMS یکی از کامل ترین نرم افزارهای مدل سازی به صورت سه بعدی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و معادن و حتی نظامی می باشد که قابلیت طراحی و مدیریت سیستم را به طور همزمان و به صورت شبکه به بهترین شکل داراست.

نرم افزار های مشابه با نرم افزار PDMS مانند PDS و Auto plant3d وCadworx … نیز وجود دارند که نرم افزار PDMS از میان این نرم افزارها دارای قدرت و انعطاف پذیری بسیار بیشتری می باشد و انتخاب مطلوب طراحان در بسیاری از کشورهای دنیا مخصوصا ایران می باشد. از نقاط قوت این نرم افزار می توان به دیتا بیس محور بودن آن اشاره نمود چون اطلاعات بر روی بانک اطلاعاتی بسیار قوی ذخیره می شود که این ویژگی نگرانی شرکت ها را از بابت از بین رفتن اطلاعات در حین پروژه از بین می برد .

از دیگر ویژگی های نرم افزار AVEVA PDMS و یکی از نقاط مثبت آن می توان به تبادل اطلاعات با سایر نرم افزارهای مهندسی مانند Solid Work و… اشاره نمود، در اصل خروجی ها و ورودی های نرم افزارAVEVA PDMS دارای هم خوانی بسیار خوبی با نرم افزارهای مهندسی سایر شرکت های بزرگ است.

به عنوان نمونه قابلیت خواندن فایل های مدل سازی شده درSolid Work – Catia – MicroStation را داراست این یک امر بسیار مهم است و برای شرکت های بزرگ قابل اهمیت است و همچنین می توان با PML یا Visual basic برای آن برنامه نویسی کرد، برنامه هایی که در نرم افزار AVEVA PDMSاجرا می شوند ماکرو نام دارند،

یکی از پرکاربرد ترین و تخصصی ترین شاخه های نرم افزار AVEVA PDMS / E3D به آن ماکرو نویسی به زبان PML گفته می شود. همچنین قابلیت گرفتن خروجی با فرمت نرم افزار های رایج نقشه کشی مثل AutoCad از جمله فرمت های DXF, DWG و همچنین خروجی فرمت معروف PDF را داراست.همچنین می توان انواع گزارش ها یا (Report) را به صورت کاستوم شده و یا سفارشی شده در فرمت ها قابل استفاده در Word و Excel خروجی گرفت.

علاوه بر امکانات بسیار خوب نرم افزار AVEVA PDMS، شرکت های بزرگ دیگر هم با توجه به کاربردی بودن نرم افزار PDMS، اقدام به ساخت نرم افزار های جانبی برای این برنامه کرده اند که بر قابلیت های نرم افزار PDMS افزوده است در اصل همانطور که در بالا توضیح داده ایم ماکرو نویسی یکی از مشاغل پر در آمد است و در زمینه ی گسترش نرم افزار PDMS می باشد. به عنوان مثال با استفاده از ماکرو انتقال مدل از نرم افزار AVEVA PDMS / E3D می توان مدل سه بعدی پایپینگ را به نرم افزار CEASAR II منتقل نمود و در امر تحلیل تنش سیستم پایپینگ، کار را برای تیم تحلیل تنش ساده کرد .

در ادامه به صورت کلی و برای آشنایی بیشتر، نگاهی به مهم ترین ماژول های نرم افزار AVEVA PDMSهمراه با توضیحات اجمالی آنها می اندازیم:

DESIGN : این ماژول مهم ترین بخش نرم افزار PDMS می باشد که به طراحی واحدهای فرایندی یا تولیدی یا هر نوع واحد دیگری می پردازد . به صورت کلی هر پلنت تشکیل شده است از واحد های تجهیزات ثابت یا دوار (EQUIPMENT) ، STRUCTURE ، CIVIL ، INESTERUMENT و بسیاری بخش های دیگر که در ماژول دیزاین نرم افزار PDMS می توان تمام این بخش را با تمام جزییات مختلف آن به صورت بسیار دقیق و کامل مدل نمود.

در ماژول DESIGN برای طراحی هر PLANT ، دپارتمان های مجزایی وجود دارد، به عنوان نمونه دپارتمان Pipework ،Equipment ،Structure ،Hvac و البته بسیاری دپارتمان های دیگر که در این ماژول وجود دارد.

به عنوان نمونه دپارتمان هندلینگ که برای آن در نرم افزار PDMS منوی طراحی خاصی در نظر گرفته نشده است اما از بخش EQUIPMENT برای طراحی موارد مربوط به هندلینگ استفاده می شود پس همه ی دپارتمان ها به هم مرتبط می شوند. سایر قسمت دیگر نرم افزارPDMS نیز دپارتمان خاص دارند که هر کدام از این دپارتمان ها حاوی منوهای مخصوص به خود هستند.

از مهمترین خصوصیات ماژول DESIGN می توان به طراحی کل PLANT ، بررسی برخورد اجزای مختلف با هم که به آن CLASH CHECK نیز می گویند و همچنین بررسی و مشاهده آخرین فعالیت های انجام شده یوزر ها ، گزارش گیری به صورت کاملا کاستوم شده از مدل و مشاهده نمای کلی و خروجی به نرم افزار NAVIS WORK اشاره کرد.

AVEVA PDMS
AVEVA PDMS

ADMIN: این ماژول مربوط به مدیریت کل پروژه می باشد که در آن می توان به ساخت پروژه، ایجاد بانک های اطلاعاتی (Database)، تعریف یوزرها و تیم ها و همچنین تعریف دپارتمان ها پرداخت که در بخش آموزش ادمین و مدیریت پروژه در نرم افزار AVEVA PDMS / E3D به صورت کامل ان ها را شرح داده ایم و مهم ترین بخش ادمین ایجاد محدوده های کاری برای هر کاربر است و ما در خصوص تایین سطح دسترسی کاربران در قسمت آموزش مدیریت پروژه در نرم افزار AVEVA E3D در قسمت پیشرفته توضیحات بسیار زیادی را ارائه داده ایم.

به طور کلی شخصی که به عنوان ADMIN یک پروژه این وظیفه را بر عهده می گیرد، باید به تمامی ماژول های نرم افزار PDMS اشرافیت کامل داشته باشد، گروه ما تا کنون چندین پروژه ی موفق را مدیریت نموده است و از تجربه بالایی در انجام پروژه های با نرم افزار PDMS برخوردار است و ما می توانیم از ایجاد مشکلات احتمالی جلوگیری کنیم.

PARAGON & SPECON : این بخش اختصاص به Catalogue نویسی نام دارد و برای بخش های دیگر نرم افزار کار کاتالوگ نویسی را انجام می دهد. از جمله تعریف موارد مربوط به وظایف تیم کاتالوگ نویسی می توان تهیه ی کاتالوگ ها با مدرک PMS ( Piping Material Specification ) برای بخش piping و همچنین کاتالوگ ها مورد نیاز با توجه به مدارک پروژه برای بخش های Structure & Instrument اشاره نمود. به طور کلی در ابتدای پروژه شروع به تکمیل این قسمت و وارد نمودن تمام المان های مورد نیاز برای مدلینگ در بخش DESIGN را داریم که این امر مهم با توجه به استاندارد های طراحی و مدارک مربوط به پروژه و جداول مهندسی انجام می شود.

DRAFT :جهت تهیه نقشه های دو بعدی از نمای سه بعدی مورد استفاده قرار می گیرد از جمله تهیه ی Plot plan ،Piping plan ،Key plan به جهت نشان دادن موقعیت تجهیزات و لوله ها و ابزار دقیق و … در واحد به کار می رود. کلیه این نقشه ها در فرمت های مختلف و معروف برای استفاده در نرم افزار های مختلف نقشه کشی از جمله اتوکد تهیه می شوند که این ویژگی ویرایش آنها را راحت تر می نماید.

ISODRAFT : برای ساخت خطوط پایپنگ نیاز به نقشه های ایزومتریک نیز داریم که در این بخش می توان از نرم افزار به صورت ایزومتریک خروجی گرفت. این نقشه ها به طور خاص برای ساخت و اجرای Piping به کار می روند و مشخصاتی از جمله مسیر حرکت لوله و جانمایی اتصالات و طول اسپول ها و تعداد پیچ ها را به ما می دهد.

این نقشه ها به صورت فرمت های قابل استفاده در نرم افزار اتوکد و همچنین به صورت PDF می باشند که ویرایش آنها را برای ما آسان می سازد. این ماژول نیز تنظیمات کلی برای تهیه نقشه ها و سایز بندی آنها و نوع فرمت خروجی آن ها دارد که این مورد نیز جزعی از وظایف ادمین پروژه می باشد علاوه بر این موارد ماژول های دیگری نیز وجود دارد که در آینده به آن می پردازیم.

1 دیدگاه. Leave new

  • خرید ویو فیک اینستاگرام
    1401-02-10 06:36

    I am really inspired with your writing abilities as
    neatly as with the layout on your weblog.
    Is this a paid theme or did you modify it yourself?
    Either way keep up the nice high quality writing,
    it’s uncommon to look a great blog like this one these days..

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.