نرم افزار Caesar ii

در حال حاظر به جرات می توان نرم افزار Caesar II را یکی از محبوب ترین نرم افزار های تحلیل تنش در سیستم های Piping  دانست البته در ایران نیز به همین صورت است و بیشترین کاربرد را از نظر تحلیل تنش سیستم های لوله کشی دارد همانطور که این نرم افزار محصول شرکت  COADEامریکا می باشد .

این شرکت آمریکائی در زمینه ی نرم افزار های فنی و مهندسی فعالیت دارد و نرم افزارهای دیگری مانند نرم افزار  CAD WORX ,PvElite. TANK, PDS, SMART PLANT 3D… را نیز تولید کرده است اما بیشترین معروفیت خود را  نرم افزار Caesar II است.

نرم افزار Caesar II قادر به تحلیل تنش سیستم های لوله کشی و اتصالات مربوط به پایپینگ است این نرم افزار قادر است تا نتایج را با توجه به استانداردی که کاربر انتخاب می نماید بسنجد و به صورت گرافیکی نشان دهد و یا اینکه یک خروجی با فرمت اکسل یا نوت به کاربر دهد. محیط طراحی این نرم افزار از نسخه ی 4.5 به بعد تغییرات قابل ملاحظه ای کرده و به روز شده است این تغییرات کاربر را قادر می سازد تا با امکانات خیلی زیاد سریع بتواند طراحی کند همچنین این تغییرات طراحی سیستم piping را برای کاربرساده کرده است تا در وقت و هزینه های پروژه صرفه جویی شود.

جهت خرید لایسنس نرم افزار Caesar ii  با این ایمل در تماس باشید

کاربر استرس در طراحی اولیه قادر به طراحی سیستم لوله کشی با متریال مختلف در سایز های گوناگون می باشد.
 نرم افزار Caesar ii از یک منبع کامل support type بر خوردار است تا  کاربر استرس بتواند تکیه گاه مورد نظر خود را انتخاب کند و ان ها را در مقید سازی سیستم لوله کشی به کار گیرد. از قابلیت مهم دیگر نرم افزار  Caesar ii این است که  کاربر استرس قادر به برسی سیستم لوله کشی  مورد نظر در 9 دما و 9 فشار گوناگون می باشد.
همچنین کاربر استرس می تواند یک فشار مجزا برای تست آب (Hydro test ) در محیط طراحی وارد نماید که البته بیشتر نرم افزار های استرس آنالیز و تحلیل تنش این قابلیت را دارا هستند اما نرم افزار Caesar ii  از نظر مقایسه ی مقدار فشار هیدروتست با کد های استاندارد مورد توجه بیشتری قرار می گیرد همچنین  طراح می تواند پارامتر های دیگر همچون ضخامت عایق (اگر سیستم لوله کشی دارای عایق باشد)، میزان خوردگی مجاز و … را در طراحی قرار دهد.
بعد از انجام مرحله ی اول طراحی سیستم لوله کشی، طراح می تواند با استفاده از Error checking هرگونه اشتباه در فرایند طراحی سیستم های لوله کشی را اصلاح کند و از ورود به مرحله ی دیگر مانند آنالیز جلوگیری کند.

نرم افزار Caesar ii
نرم افزار Caesar ii

بخش تحلیل


نرم افزار Caesar II قابلیت تحلیل استاتیکی و تحلیل دینامیکی سیستم لوله کشی را دارا است.
تحلیل استاتیکی مهمترین بخش تحلیلی نرم افزار Caesar ii می باشد زیرا به جز مواردی خاص و محدودی که در بخش تحلیل دینامیکی به ان اشاره خواهد شد قسمت تحلیل استاتیکی برای تحلیل سیستم لوله کشی صنعتی ابزار های مناسبی را در اختیار طراح قرار می دهد به عنوان نمونه در اکثر سیستم های لوله کشی یا پایپینگ تاثیر انبساط حرارتی بسیار زیاد می باشد و اکثر استرس آنالیز ها برای بهینه سازی نیروهای مرتبط با تحلیل استاتیکی انجام می شود همچنین نمونه های دیگری نیز وجود دارد در راهنمای تحلیل تنش با نرم افزارCaesar ii  به تفصیل به آنها پرداخته ایم لینک به کد 36484 .
زمانی که تحلیل استاتیکی شروع می شود نرم افزار CAESAR II نیز مانند سایر نرم افزارهای تحلیلی مانند ROHR2 نیاز به تایین شرایط مرزی و داخلی تحلیل دارد. کاربر استرس قبل از شروع تحلیل استاتیکی می تواند  Load case  های مورد نظر خود را برای تحلیل آماده سازد در اصل این Load Case ها توسط spec پروژه به طراح یا استرس انالیزر ها ارائه می شود باید بادآور شد که ترکیب Load Case ها بسیار مهم است معمولا هر پروژه با توجه به حساسیت و سایز ان و همچنین با توجه به شرایط جغرافیایی دارایLoad Case  های متنوع می باشد گاهی تعداد ان ها به بیش از 80 مورد هم می رسد به هر حال درک چگونگی ترکیب Load Case  ها با یک دیگر برای افرادی که قصد ورود به حوزه ی استرس آنالیز را دارند بسیار مهم است Help  نرم افزار Caesar ii منبع خوبی برای یادگیری این موضوع می باشد. نرم افزار Caesar ii بعد از انجام عمل Error checking و قبل از انجام عمل آنالیز به کاربر Load case هائی را پیشنهاد می دهد  در اصل این Load Case ها با توجه به نیروهایی که طراح در بخش طراحی وارد نموده است ساخته می شوند همچنین باید خاطر نشان کرد که مواردی مانند وزن سیستم لوله کشی که درLoad Case  ها حضور دارد و با حرفW   نشان داده می شود به صورت خود از نیروی وزن لوله گرفته شده و در لیست قرار دارد.


کاربر می تواند Load case هایی را برای وزن سیستم لوله کشی با سیال مورد نظر، وزن سیستم لوله کشی با آب  در حالت  Hydrotest را ایجاد نماید همچنین در حالت کاری سیستم، در اصل منظور شرایطی است که سیستم کاملا نرمال کار می کند طراح می تواند سیستم را در دماهای مختلف و حالت های مختلف سیستم را مورد بررسی قرار دهد همچنین موارد دیگری مانند تحلیل استاتیکی زلزله و باد بسیار مهم است در موارد دیگر مانند تحلیل استاتیکی شیر های اطمینان نرم افزار Caesar ii می تواند خروجی های بسیار خوبی را در اختیار تیم استرس آنالیز قرار دهد.

بعد از انجام شدن تحلیل استاتیکی توسط نرم افزارCaesar ii  طراح قادر است مقدار جابجائی ،نیروها ،تنش ها و… را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد و در صورت لزوم ساپورت اضافه کند یا بعضی از ساپورت ها را جا به جا نماید و یا به تیم طراحی برای تغییر خط لوله کامنت دهد، تیم استرس می تواند خروجی های این قسمت را هم بصورت گرافیک و انیمیشن ببیند و همچنین ان ها می توانند این خروجی ها را در فرمت ها اکسل به صورت اعداد و ارقام مشاهده نمایند.

تحلیل دینامیکی


نرم افزار CAESAR IIمی تواند چهار نوع تحلیل مختلف داینامیکی را به کاربر ارائه دهد که عبارتند از :

1- محاسبات فرکانس طبیعی سیستم لوله کشی (Natural frequency calculation )


2- تحلیل هارمونیک (Harmonic analysis )


3- تحلیل طیف پاسخ ( Response spectrum analysis )

4- تحلیل وابسته به زمان ( Time history analysis )


به جز تحلیل فرکانس های طبیعی سایر تحلیل ها خود به شاخه های تحلیلی دیگری تقسیم می شوند که نرم افزار Caesar ii قادر به تحلیل سیستم لوله کشی تحت این شرایط می باشد البته باید خاطر نشان کرد که برای تحلیل های دینامیکی از نرم افزار هایی مانند ANSYS  نیز استفاده می شود.

1 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.